За някои футболни фенове подкрепата към любимия отбор е от първостепенно значение. Често запалянковците са готови да жертват много в името да гледат всеки мач на тима на сърцето им, а понякога клубовете възнаграждават тази вярност.

Такъв е случаят с испанския "Леванте", чийто жест на ръководството към привържениците предизвика вълна от положителни реакции по света. Клубът реши да раздаде безплатни сезонни карти на феновете, които са присъствали на всеки един домакински мач през миналия сезон.

Със свободен вход за "Сиутат де Валенсия" ще се сдобият 14 610 привърженици, от които 3 338 деца, пише "Дневник". Броят на безплатните сезонни карти е повече от половината капацитет на стадиона на "Леванте", който побира 26 364 зрители.

"Леванте" иска да благодари на всички фенове, които ни съпровождаха по време на сезона и които с всекидневната си подкрепа ни помогнаха да постигнем нашите цели", се казва в изявлението на "Леванте".

Това не е първият път, в който отборът прави подобен жест към феновете си. През 2017 г., когато тимът се изкачи в Ла Лига, ръководството възнагради с безплатни сезонни билети всички фенове, които са присъствали на над 85% от домакинствата на "Леванте" във второто ниво на испанския футбол.