Благотворителният турнир по мини футбол ScaptoCup 2019 обедини легендарните футболисти Димитър Бербатов и Христо Стоичков.

Двамата подкрепиха каузата на надпреварата като дариха свои фланелки с автографи, които ще бъдат продадени на търг на 22 декември в зала "Скаптопара" в Благоевград. Търгът ще се проведе непосредствено преди финала на надпреварата. 

Миналата година Христо Стоичков отново застана зад ScaptoCup като двете му фланелки бяха продадени за обща стойност 10 000 лева.

Благотворителният турнир се превърна в традиция като за трета поредна година в него ще участват звездите на българския футбол като Светослав Дяков, Николай Бодуров, Станислав Костов, Иван Цветков, Петър Занев, Радослав и Боби Цоневи, четвъртият в света Иво Андонов и още много други.

В състезанието ще се включат и школите от региона (Хлапетата, ДМФК Пирин, ДФК Пирин Сити (Разлог), Орлетата, ОФК Пирин, Малки шампиони (Симитли), ФК Пирин 2001, ФК Марек 1915. Специално за децата ще има изненади от Дядо Коледа.

ScaptoCup 2019 ще се проведе от 20 до 22 декември в зала "Скаптопара" в Благоевград - 9 отбора само 1 победител! Събраните средства ще бъдат дарени за модернизация на Операционна зала в Родилно отделение, както и Детско отделение към МБАЛ Благоевград.