Английската футболна легенда Пол Гаскойн признава, че е профукал 20 милиона паунда лични пари, но най-накрая е в мир и се наслаждава на живота си. Наскоро той е платил нови 20 хиляди за радикална операция в Австралия, която да разреши веднъж завинаги големите му проблеми с алкохола.

Бившият национал, който игра в Тотнъм, Нюкасъл, Лацио и Глазгоу Рейнджърс, се бори с алкохолна зависимост още от дните си като футболист, а сега в свое интервю разкрива колко далеч е стигнал в борбата си през 2018-а. "Бях до Австралия, похарчих още 20 хиляди паунда с пътуването, за да си направя операция, която да ме спре да пия".

"Слагат ти топчета в стомаха, които те карат да се чувстваш много зле, ако пиеш прекалено много. Това значи, че може да фраснеш една бира или чаша вино, за да се социализираш, но не и повече. Вече контролирам желанието. Има ценители на виното, а аз съм ценител на рехабилитациите", шегува се Газа, цитиран от "Тема Спорт".

Въпреки че е похарчил своето богатство от 20 милиона паунда и е разведен от 22 години, Пол споделя, че от много време насам не се е чувствал по-щастлив:

"Сега съм в по-добро състояние. Наистина съм щастлив със себе си. Наскоро дори имах ваканция в Тенерифе и се наслаждавах за първи път от много време. В момента нямам приятелка, но има момиче, което харесвам. Не съм бил в дългосрочна връзка повече от 20 години. Моят проблем е, че постоянно правя неща без подготовка. Не мисля какво ще се случи после, а това е тежко за другите. Каквото и да върша, не мога да го правя умерено. Това е моята пристрастяваща страна. Това е моят демон".

През 2018-а Гаскойн губи своя баща Джон, който умира на 72 години, а през 2016-а претърпя болката от смъртта на своя племенник Джей Кериган (на 22 години). Именно това е най-лошата година в живота му. После е арестът за предполагаемо сексуално посегателство чрез целуване на жена във влак през август 2018-а. Бе оправдан и сега е решен да продължи с живота си към по-добро бъдеще.

"Изгубих Джей, татко ми почина, после бях обвинен в сексуален тормоз. Толкова се радвам, че съдът реши, че съм невинен. Бях в паника. Ако бях попаднал в регистъра на сексуалните престъпници, животът ми щеше да бъде свършен... Връщайки се назад, вероятно съм профукал 20 милиона британски лири, ако вземете предвид всички плащания, възнаграждения и спонсорски сделки. Купих си дрехи, бижута и ходех по ваканции. Дадох и много пари на семейството. Не съм материалист. Ако можех да върна живота назад, щях да направя същото. Затова съм щастлив", завършва 52-годишният Газа.