Още по темата

 

B навечерието на 34-ия си рожден ден и непосредствено след реализирания пореден трансфер в Италия Валери Божинов си направи подарък, свързан и с живота му в социалните медии. 

Футболистът успя да си върне хакнатия профил в инстаграм. В края на октомври 2019 г. хакери пробиха защитата на нападателя в инстаграм и превзеха следвания от над 60 хиляди души профил. 

Последваните хора от самия Валери бяха изтрити, заедно с всички негови снимки до онзи момент. А често започнаха да се появяват подигравателни предавания на живо на младежи от Арабския свят и странни публикации, които явно бяха част от кампанията на хакерите да накарат Божинов да плати “откуп” за профила си. 

Веднага бе сигнализирано за хакнатия профил, като доклад направи и вече бившата приятелка на Валери Биляна Дол, информира вестник "24 часа".

На 14 февруари 2020 г. Валери Божинов се завърна в инстаграм, а профилът му valeribojinov86 вече е с близо 94 хиляди последователи. Доста от новите са от Арабския свят и дори заляха Божинов с коментари след първата му реална публикация след връщането на профила. 

А тя бе с три снимки на Божинов от представянето му като нов футболист на “Пескара”. “Щастлив съм да започна тази нова глава от професионалния си живот и се радвам, че възстанових профила си в инстаграм”, написа Валери Божинов.

Един от първите, които го приветстваха с “добре дошъл отново”, беше Ники Михайлов. А след това заваляха и поздравления за рождения ден (15 февруари) на вече популярния и в Арабския свят футболист, без дори да е играл там.