Селекционерът на националния отбор на Иран по футбол Карлош Кейрош е наясно, че следващите съперници на Мондиал 2018 Испания и Португалия са фаворити, но азиатците са готови за изненада. Иран стартира с победа с 1:0 над Мароко в група "В", а утре среща Испания, който започна с равенство 3:3 срещу Португалия.

"В групата ни има много силни съперници. Португалия е действащият шампион на Европа, затова те се числят към фаворитите. За Испания само името говори. Те са един от фаворитите за титлата. Наясно сме, че ще ни бъде много трудно в следващите два мача. Нямаме отбор от супермени, но сме способни на чудеса. Още повече, че ние няма какво да губим, напрежението ще бъде върху тях. Не сме се предали. Ще опитаме и ще видим накъде ще наклонят везните футболните богове ", коментира португалският спец Кейрош.

"Стратегията в първия ни мач беше да нарушим връзките между най-добрите играчи на Мароко, да ги пресираме, да не им оставяме пространства, с което да ги изнервим. В същото време се надявахме да се възползваме от някое от положенията ни, което се случи в самия край. Постигнахме сладка победа, но срещу Испания трябва да измислим съвсем различна стратегия, защото в този отбор от вратаря до нападателя всеки един може да измисли нещо, да създаде ситуация. От мачове срещу отбори като Испания можем само да се учим, да се развиваме и да ставаме по-добри", каза още Кейрош.

Той каза още, че самото класиране на Иран на финалите на Мондиал 2018 вече може да бъде считано за победа.