Спряганият за евентуален селекционер на Испания след световното Кике Сетиен опроверга слуховете за бъдещето си. Треньорът на Бетис даде да се разбере, че няма да напуска севилския клуб.

Твърди се, че Сетиен е в списъка на испанския футболен шеф Луис Рубиалес с актуални кандидати за наследник на скандално изгонения Хулен Лопетеги в навечерието на Мондиал 2018.

В момента в Русия Ла Фурия е водена от досегашния спортен директор във федерацията Фернандо Йеро, като според прогнозите в Испания само спечелването на световната купа може да остави бившия железен защитник начело на отбора.

„Никога не съм помислял да си тръгна от Бетис. Много бих се радвал някой ден да водя националния отбор, но сега не е време за подобни мисли. Имам договор и силна връзка с този клуб, не ме е страх да остана дълго тук.

Преди изкарах 6 години в Луго, въпреки че имах оферти от по-големи клубове. Така че искам да си изпълнявам договора с Бетис, нямам намерение да си тръгна на своя глава”, коментира Кике Сетиен пред испански медии.

Под негово ръководството севилският тим направи впечатляващ сезон в испанската Примера, като завърши на 6 място и заслужи място в Лига Европа. Преди това Сетиен имаше силен престой начело на Лас Палмас, но напусна заради конфликт с ръководството.