Хегемоните в Серия "А" и Бундеслигата – Ювентус и Байерн Мюнхен, са най-вероятните кандидати, ако Марко Верати реши да напусне ПСЖ, твърди Mediaset Premium.

Италианският национал каза, че иска да остане на "Парк де Пренс" и да сбъдне мечтата си с триумф в Шампионска лига, но това беше преди тежката загуба с 1:6 от Барселона на "Камп Ноу".

Каталунците елиминираха ПСЖ от 1/8-финалите на турнира, въпреки че бяха загубили първия мач с 0:4. Отпадането е още по-болезнено, защото "принцовете" допуснаха 3 гола в последните 7 минути на реванша в Испания.

Този развой е накарал Верати да преосмисли бъдещето си в Париж. Юве и Байерн пък са фаворити за подписа на 24-годишния футболист, чиято цена е 80 млн. евро. Полузащитникът никога не е криел симпатиите си към италианския шампион и мечтае да дебютира в Серия "А".

От друга страна, баварците имат силен коз за подписа му в лицето на Карло Анчелоти. Двамата работиха заедно в ПСЖ, а на "Алианц Арена" смятат, че Верати ще е идеалният заместник на Чаби Алонсо, който официално обяви приключването си с футбола в края на сезона.

Името на Верати е свързвано още с Челси, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Барселона и Интер.