Новото попълнение на италианския хегемон Ювентус – Блес Матюиди, очаква Наполи да притиска "бианконерите" за титлата до края на сезона.

След 7 кръга южняците са лидери с пълен актив от 21 точки, докато шампионите и Интер делят 2-то място с по 19 т. "Не съм изненадан от представянето им", заяви Матюиди, който премина при торинци за 10,5 млн. евро от ПСЖ и пасна като дялан камък в схемата на Макс Алегри.

"Наполи става все по-добър. Футболистите им са заедно от доста време и се разбират чудесно. Но съм сигурен, че накрая ние ще празнуваме титлата", добави френският национал, който преди дни донесе победата на "петлите" с 1:0 над България в София в световна квалификация.

В събота от 19.00 часа наше време Юве е домакин на намиращия се чудесна форма отбор на Лацио и Матюиди заяви, че очаква трудна победа. Относно адаптацията си в Италия, той каза, че е важно да получава доверието на Алегри, за да не изгуби мястото си във Франция точно преди световното. "Доволен съм, че съм тук", заяви още 30-годишният футболист.

Накрая от Sky го помолиха да коментира номинацията на най-добрия вратар на планетата Джанлуиджи Буфон за Златната топка. "Надявам се, че ще се качи на подиума, защото имаше страхотен сезон. Много сме горди с него, той е легенда", завърши Матюиди.