Ювентус победи Болоня с 3:0 в двубой от 17-ия кръг на Серия А, игран на стадион "Ренато Дал‘Ара"

Футболистите на треньора Масимилиано Алегри стигнаха без проблеми до победата с два бързи гола на Миралем Пянич и Марио Манджукич през първото полувреме. Едно попадение добави Блейс Матюиди през втората част.

След тази среща Юве измести Интер и вече е на второто място с актив от 41 точки, с 1 по-малко от първия Наполи.    

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1vHJPo3Z4_8" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна със здрави единоборства в средата на терена, но постепенно гостите поеха инициативата и въпреки, че наложиха играта си, опасните положения пред вратата на Антонио Миранте липсваха.

Това обаче не попречи на Юве да поведе в резултата в 27-ата минута, благодарение на Миралем Пянич. Футболистът изпълни великолепен пряк свободен удар и майсторски завъртя топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Десет минути по-късно Марио Манджукич направи резултата 2:0 в полза на Юве. Нападателят овладя топка, след като бе намерен по прекрасен начин от Пянич и от малък ъгъл прати кълбото във вратата.

В 40-ата минута Блейс Матйиди тръгна на слалом между съперниковите играчи, но Джанкарло Гонсалес се справи добре, отнемайки му топката. Така футболистите на треньора Масимилиано Алегри се оттеглиха на почивката с два гола преднина.

През втората част доминацията на Ювентус продължи. В 47-ата минута Алекс Сандро скочи, за да отиграе с глава центрирана топка, но тя премина много встрани от дясната греда.

Последваха минути, в които гостите контролираха играта постоянно притесняваха защитата на Болоня, но до по-опасни положения така и не се стигаше.

В крайна сметка Блейс Матюиди пропука отбранителната линия в 64-ата минута. Футболистът демонстрира добра техника и шутира от движение на границата на наказателното поле, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 79-ата минута Пауло Дибала се измъкна и излезе очи в очи с вратаря, отправяйки удар към вратата, но топката прелетя на сантиметри от горната греда.

Вкрая на двубоя Гонсало Игуаин пропусна да се разпише сред голмайсторите, след като остана очи в очи с Антонио Миранте в малкото наказателно поле и опита да вкара топката в долния ляв ъгъл, но беше отказан от страхотно спасяване на Миранте.

Болоня - Ювентус 0:3

Голмайстори: Миралем Пянич (27), Марио Манджукич (37), Блейс Матюиди (64)

Болоня: Миранте, Мбайе, Гонсалес, Хеландер, Мазина, Донса (Фалети 65'), Поли, Фарфан, Верди, Оквонкво (Крейчи 76'), Дестро (Петкович 53')
Треньор: Роберто Донадони

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бардзали, Бенатия, Алекс Сандро, Кедира, Матюиди, Пянич (Маркизио 83'), Коща (Бернардески 70'), Манджукич (Дибала 76'), Игуаин
Треньор: Масимилиано Алегри

Болоня, стадион "Ренато Дал‘Ара"
Съдия: Лука Банти
Жълти картони: Мазина, Мбайе, Петкович (Болоня); Игуаин (Ювентус)