Бившият футболист на Байерн Мюнхен Марио Баслер е на мнение, че Ювентус трябва да разкара легендата си Джанлуиджи Буфон, ако иска да спечели Шампионската лига.

Мотивът на бившия германски национал е, че 40-годишният Джиджи вече е твърде стар за международната сцена, което спъва отбора му в турнира на богатите.

"Той е сензационен вратар в продължение на 30 години", започна иронично своя коментар Супер Марио за германската телевизия Sport1, при което един от участниците в дискусията вметна с усмивка, че очевидно Буфон е започнал в големия футбол още на 10 години...

"Но още веднъж - понякога пропускаш момента за прекратяване на кариерата. Да, трудно е. Аз спрях на 33 години. Неговите заслуги са невероятни, но тук трябва да се намесят клубът и треньорът. Те трябва да кажат "вече дойде краят". На международната сцена той вече не може да впечатли, както преди."

"Може би копнежът му за спечелване на Шампионската лига е голям, но Ювентус няма да спечели турнира с Буфон", продължи Баслер, при което беше контриран, че Джиджи игра в мача за трофея през миналия сезон. Отговорът на разписалия се за Байерн във финала на Шампионската лига през 1999 година ексцентрик не закъсня: "И го загуби".

В дискусията участваха още бившият бранител на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Томас Хелмер, който е водещ, както и специалистът Петер Нойрурер.