Халфът на италианския шампион Ювентус – Сами Кедира, не изключи възможността да се завърне в Бундеслигата.

Германският национал не поясни за кой период от време говори, но най-вероятно става въпрос за лятото, тъй като договорът му с най-титулувания клуб на Ботуша изтича през юли 2019 г.

"Никога не знаеш какво ще се случи във футбола", заяви световният първенец в интервю за Sport-Informations-Dienst. "Бундеслигата е велико първенство, дори и някои клубове да са в труден момент. Това е сред най-привлекателните шампионите", каза още Кедира, който напусна Щутгарт през 2010 г. и оттогава играе зад граница – в Реал Мадрид и от 2015 г. в Юве.

"Натрупах ценен опит в чужбина, харесвам новите предизвикателства. Обичам да правя нови неща, да усетя нов манталитет, нов град, нова страна... Още не се чувствам стар, но няма да изключа да се върна в Бундеслигата", продължи Кедира към когото има интерес и от САЩ.

Относно битката между Ювентус и Наполи за скудетото, 30-годишният полузащитник заяви: "В Серия "А" не е било толкова вълнуващо от много време. В момента изоставаме на една точка от върха, но имаме страхотен отбор, в който не са 11, а 20 топ играчи. Решени сме да спечелим титлата отново", завърши Кедира.

В последните месеци германският национал търпи много критики за формата си, но въпреки това е сред твърдите титуляри на Макс Алегри. От началото на сезона той е изиграл 26 мача за Юве във всички турнири, в които има шест гола, които вкара в три срещи.

Кедира заби хеттрик при успеха с 6:2 над Удинезе през есента, беше точен при 2:0 над Киево и се наниза две попадения при разгрома със 7:0 над Сасуоло.