Защитникът на италианския хегемон Ювентус Джорджо Киелини буквално е поставил отбраната на Тотнъм в малкия си джоб по време на снощния реванш между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионска лига.

"Бианконерите" постигнаха знаменит обрат на "Уембли", което ги прати в следващата фаза на турнира. По данни на InStat, Киелини е спечелил 10 въздушни единоборства в срещата, което е колкото всички защитници на Тотнъм взети заедно.

Нито един измежду Киърън Трипиър, Дейвидсън Санчес, Ян Вертонген и Бен Дейвис не може да се похвали с показателите на италианския ветеран, известен на Ботуша с прозвището Кинг Конг. Той е спечелил общо 18 единоборства и 11 пъти е пресичал пасове. През този сезон, във всички турнири, Киелини е бил победител в 10,3 единоборства на 90 минути (4,8 от тях въздушни) и на мач предотвратява средно по 7,9 асистенции.

Неслучайно сайтът Football-italia избра Киелини за играч на мача, въпреки че Гонсало Игуаин се отчете с гол и асистенция. Защитникът е получил оценка 9 по десетобалната система и в очерка за него се пише: "Не мислим, че сме по-сигурно кой е човекът на среща, но, о, това е големият Киелини. Беше стълбът на Ювентус, справи се перфектно с Хари Кейн. Той беше неефективен заради Джорджо", гласи част от текстът.