Трансферът е сигурен! Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо напуска Реал Мадрид и до дни ще бъде официално представен като футболист на италианския хегемон Ювентус, твърдят редица световни медии.

"Белият балет" готви специална церемония, на която феновете да се сбогуват с португалската звезда. За целта на "Сантиаго Бернабеу" се изготвя специална сцена и по този начин 33-годишният нападател ще напусне Реал през парадния вход. Точно каквото е желанието на Флорентино Перес, пише Евро-футбол.ру.

Агентът на Роналдо – Жорже Мендеш, днес ще проведе заключителни преговори относно сделката, която ще е на стойност 100 милиона евро. В Торино пък Кристиано ще прибира годишна заплата от 30 млн. евро.

Според Cadena Cope португалецът вече е говорил с треньора на Юве Макс Алегри и мини сагата трябва да приключи до края на седмицата и вече няма и 0.1% шанс всичко да пропадне.

"Роналдо в Юве? Това е фантастично, но само за нас, но и за целия италиански футбол. Трансферът е шокиращ, но мечтите се сбъдват", каза най-резултатният чужденец в историята на "бианконерите" Давид Трезеге, който работи като посланик на клуба.

Един от сигурните напускащи "старата госпожа" е Марко Пяца. След пристигането на Роналдо, за хърватския национал няма да има място и клубът е готов да го продаде за 25 млн. евро. Очаква се Гонсало Игуаин да продължи кариерата си в Челси срещу 60 млн. евро.