Киево - Ювентус, мач от 1-и кръг на Серия А. Стадион "Марк’Антонио Бентегоди", Верона, 19:00 часа българско време. Съдия: Русо

Шампионът Ювентус започва новия сезон под съпровода на множество съмнения, свързани най-вече с новия треньор Масимилиано Алегри и неговите виждания за постройката и играта на тима. Въпреки нормалните за такъв преход проблеми, торинци отново са фаворит №1 за титлата. Що се касае до Киево, скромното тимче от Верона, както и миналата година, ще се бори за оцеляване.

КИЕВО

Групата за мача

Вратари:  Барди, Бисари, Секулин

Защитници: Фрей, Гамберини, Даинели, Бираги, Сезар, Зуканович, Едимар, Сардо

Халфове: Иско, Радованович, Хетемай, Бирса, Мангани, Беломо, Бентивольо, Кофи, Счелото

Нападатели: Палоски, Макси Лопес, Бота, Меджорини

Контузени: няма

Наказани: Пелисиер

Вероятен състав (4-3-1-2):  Барди – Фрей, Даинели, Сезар, Бираги – Иско, Мангани, Хетемай – Бирса – Палоски, Макси Лопес

 

ЮВЕНТУС

Групата за мача

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо

Защитници:  Касерес, Огбона, Бонучи, Асамоа, Лихтщайнер, Евра

Халфове: Ромуло, Погба, Пепе, Маркизио, Коман, Падоин, Видал, Перейра, Матиело, Мароне

Нападатели: Тевес, Джовинко, Йоренте

Контузени: Бардзали, Мората, Пирло

Наказани:  Киелини

Под съмнение: Йоренте

Вероятен състав (3-5-1-1):  Буфон – Касерес, Бонучи, Огбона – Лихтщайнер, Погба, Маркизио, Видал, Асамоа – Коман – Тевес

 

Прогноза на Gol.bg:

Много е важно за Ювентус да покаже от първия кръг, че въпреки треньорската смяна е готов отново да атакува скудетото.

Масимилиано Алегри ще почака с експериментите и промените в игровата постройка и ще заложи на готовата формула от миналия сезон, макар и леко видоизменена заради кадровите проблеми.

Бианконерите няма да могат да разчитат на няколко ключови футболисти в този мач. Бардзали, Мората и Пирло се възстановяват след травми, а Киелини е наказан. Фернандо Йоренте пък е болен от грип и вероятно няма да е титуляр.

Една от въпросителните около селекцията на Юве бе фактът, че тимът остана с твърде малко чисти нападатели. Предвид състоянието на Мората и Йоренте, Тевес вероятно ще играе сам в предни позиции, подпомаган най-активно от Погба или Коман. Все пак най-важното за Старата госпожа е това, че Видал и Погба останаха в състава, въпреки че се носеха слухове относно преминаването им в клубове, разполагащи с по-голям финансов ресурс.

Киево вероятно ще заложи на окопна тактика, с надеждата да отмъкне нещичко от този мач. Вероятността това да стане обаче е минимална.

Резултат: Киево – Ювентус 0:2