Звездното попълнение на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, заяви, че иска да спечели Шампионска лига с "бианконерите".

Петкратният носител на Златната топка дебютира за торинци при драматичната победа с 3:2 над Киево в Серия "А". Той не успя да открие головата си сметка, но получи добри оценки за представянето си.

"Искам да спечеля Шампионската лига с Ювентус. С моите съотборници ще се концентрираме върху това, но без да се вманиачаваме. Ще вървим крачка по крачка и ще видим дали ще се случи тази година, или следващата година, или по-следващата. Целта е да спечелим първенството, Купата на Италия, както и разбира се, да дадем най-доброто от себе си в Шампионската лига", заяви Роналдо, който е вдигал Ушатата пет пъти – четири с Реал Мадрид и един с Манчестър Юнайтед.

Турнирът на богатите е голямата цел на Юве, който има най-много загубени финали в историята – седем, включително и последните пет. За последно "бианконерите" спечелиха европейската купа през 1996 г. след успех над Аякс с дузпи.