Италианският хегемон Ювентус победи с 2:0 като гост Валенсия в мач от първия кръг на група "Н" на Шампионска лига, но в главно действащо лице се превърна главният съдия Феликс Брих.

Сблъсъкът на "Местая" беше изключително напечен и след три изпуснати чисти положения, гостите останаха с човек по-малко на терена в 29-ата минута заради червен картон на Кристиано Роналдо. Това обаче не попречи на италианците да спечелят дузпа в края на полувремето, когато Даниел Парехо ритна с бутоните в главата Жоао Кансело.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fposts%2F310391169514162&width=500" width="500" height="467" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Халфът получи жълт картон за нарушението, а Миралем Пянич не сбърка от бялата точка. Малко след подновяването на играта торинци спечелиха нова дузпа за фаул на Миши Батшуай срещу Леонардо Бонучи. Босненският национал отново се разписа и удвои преднината на "бианконерите".

До края Войсчех Счесни спаси дузпа на Парехо и Юве спечели мача. В следващия кръг торинци са домакини на Йънг Бойс, докато Валенсия гостува на Манчестър Юнайтед, който победи швейцарците като гост.


Атаката на домакините поведоха голмайсторът Родриго Морено и новото попълнение Мичи Батшуай. На мястото на Жофри Кондогбия започна Даниел Вас, до него в центъра на терена действа Даниел Парехо. На вратата застана Нето, който преди да премине във Валенсия, две години беше резерва на Джанлуиджи Буфон в Торино.

Макс Алегри заложи на схема 4-3-3, като в атака действаха Федерико Бернардески, Кристиано Роналдо и Марио Манджукич. Жоао Кансело, който е бивш футболист на "прилепите", игра отдясно на защитата. Джорджо Киелини и Миралем Пянич се завърнаха сред титулярите, след като получиха почивка срещу Сасуоло (2:1). Дъглас Коста и Пауло Дибала седнаха на пейката.

Още в 3-ата минута испанците създадоха опасност чрез Гонзало Гедеш. Той направи страхотен пробив и отправи мощен удар, който мина над вратата. После Габриел Паулища се включи от втора позиция и засече с глава, но покрай целта. После Юве взе инициативата и беше много близо до гол в 11-ата минута.

Федерико Бернардески центрира и Кристиано Роналдо свали към Марио Манджукич. Хърватинът засече с ножичен удар, но над напречната греда. Малко след това "бианконерите" пропиляха нова златна възможност. Роналдо с великолепен пас намери Бернардески. Той свали към непокрития Сами Кедира, който от непосредствена близост не успя да уцели вратата.

В средата на полувремето италианският хегемон изпусна трета отлична възможност. Алекс Сандро центрира в наказателното поле и Нето не се намеси добре. Бернардески се възползва и стреля, но вратарят поправи грешката си и изби. Блес Матюиди пробва добавка, но защитник изчисти от голлинията и резултатът остана непроменен.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventibus%2Fvideos%2F228937284646104%2F&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

В 29-ата минута дойде най-спортният момент в мача. След съприкосновение между Жейсон Мурийо и Кристиано Роналдо, защитникът падна на земята. Португалската звезда бутна леко с ръка съперника и германският съдия Феликс Брих му показа директен червен картон. Роналдо не вярваше на решението и напусна терена с насълзени очи.

Валенсия се възползва от численото предимство и натисна. В 38-ата минута Миши Батшуай се подигра с Джорджо Киелини и стреля в близкия ъгъл, но Войсчех Счесни спаси. В края на полувремето отново съдията беше под светлината на прожекторите. Жоао Кансело не успя да нанесе удар, но топката остана в него. Той финтира противник и при втория опит едва не счупи горната греда.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus.Official.Supporter%2Fvideos%2F244948699501871%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Отбилата се топката се върна в португалеца, но Даниел Парехо с бутоните до главата го фаулира и Брих посочи бялата точка. Халфът на испанците обаче получи само жълт картон за безумното нарушение, а Миралем Пянич не сбърка от бялата точка за 1:0! В 51-ата минута "бианконерите" получиха нов наказателен удар. След корнер Батшуай задържа Леонардо Бонучи и Брих беше безкомпромисен в решението си. Зад топката отново застана Пянич и не сбърка за 2:0!

В 65-ата минута Карлос Солер шутира от дистанция, но Счесни изби. До края Валенсия можеше да намали изставането си, но в 96-ата минута Счесни спаси дузпа на Парехо.

Валенсия – Ювентус 0:2

Голмайстор: 0:2 Пянич (45-д, 51-д)

Валенсия: Нето, Везо (57-Черишев), Паулища, Мурийо, Гая, Вас, Парехо, Солер, Гедеш (70-Мина), Батшуай (70-Гамейро), Родриго
Треньор: Марселино Гарсия Торал

Ювентус: Счесни, Кансело, Бонучи, Киелини, Сандро, Кедира (23-Джан), Пянич (66-Коста, 88-Ругани), Матюиди, Бернардески, Манджукич, Роналдо
Треньор: Макс Алегри

Валенсия, ст.: "Местая"
Съдия: Феликс Брих (Германия)
Жълти картони: Парехо, Мурийо, Везо (Валенсия); Сандро, Счесни, Ругани (Ювентус)
Червен картон: Роналдо 29’ (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BoyCnQFyACc" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>