Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че изгонването на Кристиано Роландо в мача от Шампионската лига срещу Валенсия е било неправилно, а системата за видеоповторения (ВАР) е можело да бъде полезна на реферите в случая.

Роналдо получи пресилен директен червен картон от главния арбитър Феликс Брих в 29-ата минута на "Местая", но с човек по-малко италианците все пак стигнаха до успеха с 2:0.

"Мога само да кажа, че в този случай ВАР можеше да помогне на съдиите да вземат правилното решение. Да останем с 10 души на терена след подобна ситуация - това беше разочароващо. Роналдо ще ни липсва в следващия мач", коментира Алегри.

"Играхме добре до изгонването на Роналдо, но и след това продължихме да показваме нашия футбол, въпреки удара, който получихме. Заслужено вкарахме два гола и победихме. Не беше лесно, защото Валенсия е добър отбор и имаше огромна подкрепа от трибуните от първата до последната минута. Но момчетата се справиха добре. Те играха на ниво и показаха характер, когато трябваше да защитаваме трите точки", каза още той.