Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо ще получи само един мач наказание в Шампионска лига, твърди ESPN.

Това означава, че голямата звезда на италианския хегемон Ювентус ще е на разположение за гостуването на бившия му отбор Манчестър Юнайтед.

Португалският нападател получи директен червен картон при победата на "бианконерите" с 2:0 над Валенсия на "Местая" за издърпванен на косата на Жейсон Мурийо. Санкцията автоматично означава, че Роналдо е аут за един двубой – домакинството на Йънг Бойс на 2 октомври.

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще се срещне на 27 септември и ще реши дали да удължи наказанието на Кристиано. Според източници на ESPN обаче е малко вероятно звездата да изгори за 2 или 3 мача. Това означава, че 33-годишният футболист е на линия за гостуването на "Олд Трафорд" на 23 октомври и за сблъсъка между Юве и Юнайтед в Торино на 7 ноември.

Роналдо се присъедини към "бианконерите" през лятото от Реал Мадрид. Преди "белите" той игра именно за "червените дяволи" и през 2013 г. се разписа в двата мача срещу тях с екипа на испанския колос.