Агентът на френската легенда Зинедин Зидан – Ален Милиачо, опроверга информациите, че клиентът му ще смени Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед.

В момента Зизу е най-апетитната хапка сред свободните треньори, след като напусна Реал Мадрид, където в три последователни години спечели Шампионска лига.

Спекулациите относно бъдещето на Моуриньо на "Олд Трафорд" не спират от месеци. Последната е на Mirror и гласи, че "червените дяволи" са помолили Зидан да бъде търпелив и да откаже всички други оферти.

Милиачо обаче беше категоричен, че спецът няма намерения да работи във Висшата лига. "Не мисля, че ще отиде там, защото английският футбол е различен от подхода му към стила на игра. Обсъдихме тази тема, но идеята за работа в английското първенство изобщо не го привлича. Зидан реши да си почине една година и няма да промени решението си", категоричен беше той пред Journal du Dimanche.

В думите на Милиачо има известна доза логика заради интереса на Ювентус към него. В момента треньорът на италианския хегемон Макс Алегри е бетониран на поста си. Но ако не изведе "бианконерите" до първи триумф в Шампионска лига от 1996 г. най-вероятно ще бъде освободен. И тогава Зизу ще е към края на почивката си.

"Работа в Ювентус е съвсем реално нещо", допълнително подсказа Милиачо за евентуална рокада след края на настоящия сезон. "Може да бъде изкушен от клуб, който е в сърцето му. Но трябва да види и отличен проект", добави агентът.

Името на Зидан е спрягано и за директорски пост в Юве, но това е малко вероятно. Припомняме, че той носи "черно-бялото" райе от 1996 до 2001 г., след което премина в Реал Мадрид за рекордните тогава 77,5 млн. евро.