Паузата за национални отбори накара медиите в Италия да се разровят в архивите заради отличното начало на сезона за шампиона Ювентус.

"Бианконерите" са в серия от 8 поредни победи след 8 кръга в Серия "А" и са близо до рекорда на Рома за най-силен старт в историята на калчото. Той е от 10 последователни успеха и датира от сезон 2013/14.

В серията личат успехи с 3:0 над Интер на "Джузепе Меаца", 2:0 над Лацио и Наполи, но приключва с 1:1 като гост на Торино и в крайна сметка Юве ликува със Скудетото с историческите 102 точки.

Сега "старата госпожа" ще изравни постижението, ако надделее над Дженоа у дома и Емполи като гост. Рекордът може да бъде подобрен при домакинството на Каляри.

Треньорът на хегемона на Апенините Макс Алегри пък е на път да задмине легендата Фабио Капело по поредни победи във всички турнири (13). Това ще стане при успехи над споменатите срещи в Серия "А", както и срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в Шампионска лига.

Постижението на Дон Фабио датира от сезон 1992/93 с един от легендарните отбори на Милан. В състава на "росонерите" личат имената на Франко Барези, Паоло Малдини, както и холандското трио Рууд Гулит, Франк Рийкард и Марко ван Бастен.

В момента Юве е в серия от 10 поредни победи – 8-е в калчото и 2-е в Шампионска лига (2:0 над Валенсия и 3:0 над Йънг Бойс).

Най-силните стартове в Серия "А"

Сезон             Отбор          Победи             Шампион 
2013/14           Рома             10                       Ювентус 
2018/19           Ювентус        8                        Ювентус
2017/18           Наполи          8                        Ювентус