Капитанът на италианския хегемон Ювентус Джорджо Киелини заяви, че "бианконерите" не са непобедими.

Торинци започнаха новия сезон с 10 успеха победи във всички турнири и са слагани сред големите фаворити в Шампионска лига. Според опитния защитник обаче е твърде рано да се правят подобни заключения, както в Европа, така и в Серия "А".

Според Киелини Наполи и Интер ще се борят до последно да спрат историческата серия на Юве от 7 поредни титли. "Милан пък се разраства, а Рома има млад отбор, който спокойно може да финишира в Топ 4. Юве не е непобедим. Ако не излезем в даден мач с правилната нагласа, ставаме уязвими. Барселона и Реал Мадрид ни научиха на това", добави Киелини, визирайки загубените финали в Шампионска лига от испанските колоси.

Той коментира и изненадващия трансфер на Кристиано Роналдо през лятото. "Решението му да се доказва отново на 33 години заслужава адмирации. Печелившият му манталитет ни изпълва със страст и запълни оставената дупка от напускането на Джиджи Буфон. Освен с голове и асистенции, Кристиано е решителна фигура с присъствие. Виждам го как работи спокойно и с усмивка на лице", каза още Киелини в интервю за La Stampa.

Относно информациите, че Пол Погба иска да се завърне в Юве, Киелини заяви: "Ще го приветстваме с удоволствие. Гонсало Игуаин? Всички го ценим. Беше изненадващо да видя какъв добър човек е. Не го бях забелязал, когато бяхме противници", завърши защитникът.

Ювентус посреща Дженоа утре в мач от 9-ия кръг на Серия "А". Срещата на "Алианц Стейдиъм" започва в 19.00 часа наше време и преди нея шампионите имат 6 точки преднина пред 2-ия в класирането Наполи.