Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо е най-добрият футболист в историята. Това заяви агентът на португалската звезда Жорже Мендеш.

Като довод той изтъкна кризата в Реал Мадрид след напускането на нападателя и чудесните резултати на Ювентус с нападателя в състава си. Пред лятото Роналдо премине при "бианконерите" срещу 112 милиона евро.

И без него на "Сантяго Бернабеу" изпаднаха в сериозна дупка и вече са отписвани от борбата за титлата в Ла Лига. Торинци пък имат 12 победи и от 1 равенство от 13 мача от началото на сезона.

"Справя се добре в Торино и мисля, че ще спечели Златната топка. Кристиано е най-добрият от неговата генерация и в историята. Достатъчно е да видим как Реал играеше с него и как се представя сега. Същото може да се каже за Ювентус. Подобри отбора значително след пристигането си", добави Мендеш.

До момента Роналдо е изиграл 11 мача за италианския хегемон в Серия "А" и има 7 гола и 6 асистенции. Тази вечер той ще се изправи срещу бившия си отбор Манчестър Юнайтед в мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.