Треньорът на италианския хегемон Ювентус Макс Алегри спечели рекордна четвърта "Златна пейка" и по този начин изпревари Антонио Конте и Фабио Капело, които са с по три.

Призът се дава за най-добър наставник за годината в Серия "А" и за втори пореден сезон отива в ръцете на тактика от Ливорно. Зад него останаха Маурицио Сари и Симоне Индзаги. 

"Благодаря на щаба ми, който сваля много напрежение от мен и ми позволява да остарявам по-бавно. Играчите също заслужават признание. Надявам се да остана в Ювентус дълго време. Сега обмислям нещата повече. Годините опит в Серия "А" ми позволиха да израсна", заяви Алегри при връчването на приза.

"Целта ни е да спечелим осмо поредно Скудето и да триумфираме в Шампионска лига. Нивото се покачи, така че трябва да имаме необходимите качества, за да го достигнем", добави Алегри.

"Златната пейка" с отивала още в ръцете на Карло Анчелоти на два пъти, Алберто Дзакерони (2), Чезаре Прандели (2), Марчело Липи (2). По един път са я печелили Жозе Моуриньо, Роберто Манчини, Франческо Гуидолин и Сари и др.