Защитникът на италианския хегемон Ювентус – Алекс Сандро, заяви че бил искал да играе в английската Висша лига.

Бразилският национал не уточни кога възнамерява да осъществи желанието си. Не е изключено това да стане след края на сезона. Той има договор с "бианконерите" до 2020 г. и от месеци двете страни водят неуспешни преговори за подновяването му.

"Бих искал един да играя във Висшата лига", каза Сандро пред репортери на тренировъчната база на Бразилия. "Но за момента съм щастлив в Италия и искам да продължа да нося екипа на Ювентус", добави левият бранител.

Името на Сандро е свързвано с част от английските грандове, сред които манчестърските Сити и Юнайтед и Челси. Наскоро се появиха информации, че той може да бъде разменен с Марсело от Реал Мадрид.

Бразилецът играе за Юве от 2015 г., когато беше купен от Порто за 26 млн. евро. След напускането на Патрис Евра той е несменяем титуляр при Макс Алегри. С торинци Сандро има три поредни Златни дубъла на Ботуша и игра финал в Шампионска лига, загубен с 1:4 от Реал.

В момента авторитетният сайт Transfermarkt го оценява на 45 млн. евро, което не е никакъв проблем за английските клубове. С всеки изминал месец сумата ще намалява заради приближаването на края на договора му.