Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че Кристиано Роналдо напълно заслужава да спечели Златната топка за 2018-а година. Алегри реагира по този начин на публикации, че Роналдо не присъства в списъка с играчи, които претендират за трофея за първи път от 2010-а година насам.

Португалското крило, което от това лято вече играе в Ювентус, има пет Златни топки и пет пъти е завършвал на второ място от 2007-а година насам. Италиански и френски медии предполагат, че през тази година на подиума с трофея ще позира пред фотографите някой измежду Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и съотборниците в Реал (Мадрид) Рафаел Варан и Лука Модрич. Победителят ще бъде обявен на 3-и декември на церемония в Париж.

"Роналдо се чувства добре, тренира добре и вчера също тренира на много високо ниво. Но заради това, което прави през последната година, и не само през нея, той заслужава Златната топка", допълни Алегри.

Алегри отказа да приеме твърденията, че поредица от контузии създават проблеми в средата на терена преди утрешното гостуване на СПАЛ (Ферара) в Серия А. Сами Кедира и Емре Джан са с травми, но това не притеснява особено Алегри.

"Длъжни сме да играем и да се борим с това, което имаме. Матюиди се върна днес към пълноценни тренировки, тъй като имаше нужда от няколко дни за почивка. Имаме на разположение Миралем Пянич и Родриго Бетанкур. Ще намерим решение, каквото ни трябва. Не сме под напрежение", обясни треньорът.

Алегри потвърди, че Матия Перен ще застане на вратата, а Роналдо и Марио Манджукич ще водят атаката на тима. По всичко изглежда, че Пауло Дибала ще получи почивка заради късното си прибиране от националния отбор, но треньорът на Старата госпожа е обнадежден след отбелязания гол срещу Мексико.

"Това е стъпка напред за него. Той постоянно расте. Тази година започна много добре, има огромен физически и ментален потенциал", обясни Алегри. Юве има преднина от 6 точки пред Наполи в класирането и остава без поражение през този сезон с 11 победи и 1 равенство в 12 мача, докато съперникът им СПАЛ е 15-и с 13 точки.