Проблемите на петкратния носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, за изнасилване, могат да добият нови измерения.

До момента звездата на италианския хегемон Ювентус категорично отричаше да е правил секс с американката Катрин Майорга против волята й. Случката датира от 2009 г. и се разиграла в Лас Вегас. По думите на красавицата, португалският ас й платил 375 хиляди евро, за да мълчи, но наскоро тя отправи нови обвинения срещу него.

Полицията в САЩ води разследване, а самият Роналдо се закани, че "истината ще излезе на бял свят". Но нови разкрития на Football Leaks могат да утежнят положението на Кристиано. На страниците на германското списание Der Spiegel хакерите твърдят, че нападателят може сам да си навреди.

Той признал в анкета пред адвокатите си, че Майорга многократно била употребила думите "Не" и "Спри", но футболистът не я послушал и след края на акта само се извинил. 

"Тя каза, че не е готова да прави секс, тъй като тъкмо сме се срещнали, но въпреки това ме сграбчи за половия орган. Сношавахме се, а тя бе на разположение в леглото. Проникнах отзад и не променихме позицията 5-7 минути. Каза, че не иска, но въпреки това бе на разположение. Може би е получила няколко синини, докато я обръщах в бързината. Накрая заяви: "Ти ме насили, не съм като другите". Аз се извиних", разказва Роналдо във въпросника на адвокатите му.

От Football Leaks разполагат с цялата кореспонденция между Роналдо и адвокатите му, която датира от 3 август тази година. В 41 страници Кристиано е отговарял писмено за случилото по минути във вечерта. Информацията гласи още, че юристите на нападателя променили няколко думи във въпросника, за да не го изкарат виновен. Именно това може да утежни положението му.