Сестрата на португалската звезда Кристиано Роналдо – Елма Авейро, заяви, че нападателят на италианския хегемон Ювентус не е спечелил рекордна шеста Златна топка, защото живеем в свят на мафия и пари.

Най-престижната индивидуална награда отиде в ръцете на Лука Модрич, с което хърватският национал наруши 10-годишното царуване на върха на Роналдо и Лео Меси.

"За жалост, това е светът, в който живеем. Прогнил от мафия и проклети пари. Но най-голяма в този свят на пошлото и покварата е силата на Бог. Той може да забавя, но никога няма да забрави", написа Елма в социалните мрежи.

Другата сестра на Роналдо – Катя, също реагира, но далеч по-меко. "Най-добрият в света. Разбира се, за тези, които разбират от футбол", написа тя, като и двете публикуваха снимки на нападателя със Златната топка в ръце. 

Вотът предизвика куп реакции, като мнозина смятат, че Модрич е избран за №1 напълно заслужено заради триумфа в Шампионска лига и достигането на финал на Мондиал 2018 с "шахматистите".

Други са на мнение, че Кристиано отново е трябвало да спечели Златната топка, а трети недоволстват, тъй като Антоан Гризман е заслужавал приза заради световната титла и триумфира в Лига Европа.