Швейцарският Йънг Бойс постигна първата си победа в Шампионската лига и то срещу Ювентус - 2:1 на своя “Стад дьо Сюис”. Голмайсторът на тима Гийом Оро вкара два гола за домакините, след като бе точен от дузпа в 30-та минута, а в 68-та наказа Войчех Шчесни за втори път. Резервата Пауло Дибала върна едно от попаденията в 80-та минута. Италианците опитаха всичко, но удариха и два пъти гредите, а в 93-та минута втори гол на Дибала бе отменен заради...Кристиано Роналдо. 

Въпреки загубата Ювентус спечели Група Н, след като завърши с 12 точки, с две повече от втория Манчестър Юнайтед и продължава към осминафиналите на турнира. Йънг Бойс остава на дъното в класирането с 4 точки, но за швейцарците освен престижната победа, остана и утехата от това, че станаха вторият отбор от началото на сезона, който вкарва два гола на Юве. Преди това същото сториха Киево и Манчестър Юнайтед. 

Двубоят започна равностойно, а Кристиано Роналдо пробва да покаже класа в началните минути. Първо обаче защитник на домакините парира изстрела на португалеца, а малко след това CR7 стреля и покрай вратата. В средата на първата част Хуан Куадрадо получи контузия и бе заменен от Алекс Сандро, който малко по-късно щеше да се превърне в грешник за отбора си. 

Това се случи в 29-та минута, когато бразилецът не успя да си спре едно подаване, след което позволи на Нгамелеуда му отнеме топката. Миг по-късно Сандро задържа противника си и изработи дузпа за Йънг Бойс. Зад топката застана Гийом Оро, който стреля в левия ъгъл на Шчесни. Полякът пипна топката, но не успя да я избие и тя се оплете в мрежата му - 1:0 за швейцарците. 

Юве опита да върне гола до края на полувремето и в 35-та минута Леонардо Бонучи бе близо да го стори. Защитникът засече по прекрасен начин центриране на Алекс Сандро, но Вьолфли спаси по прекрасен начин. В добавеното време на първата част и Манджукич не успя да преодолее стража на домакините след хубаво подаване на Пянич. 

Второто полувреме започна с грандиозен шанс за Алекс Сандро. Защитникът засече едно центриране от свободен удар, но имаше нещастието да види как праща топката в гредата. “Старата госпожа” опитваше да изравни, но Манджукич, Роналдо и Дъглас Коста не успяха да настроят мерника си. 

В 63-та минута Шчесни пък отрази удар на Кристиан Фаснахт, останал непокрит на точката на дузпата. Малко след това полякът нямаше никакви шансове. В 68-та минута домакините направиха бърза контраатака и топката стигна до Оро. Таранът се освободи от Бонучи и от границата на наказателното поле стреля технично с левия си крак - 2:0. 

В 71-та минута Оро бе близо и до трети гол, но мощният му удар не намери целта. Масимилиано Алегри реагира и пусна в игра Пауло Дибала, който в първия мач срещу Йънг Бойс вкара хеттрик. Дъглас Коста направи нов пропуск от чиста позиция в 77-та минута, а три по-късно Дибала намали. Аржентинецът изстреля истинска бомба от границата на наказателното поле, след като получи добра топка от Кристиано Роналдо и реализира 7-то си попадение за сезона и 4-то срещу швейцарците. 

Две минути по-късно Роналдо имаше претенции за дузпа, след като бе побутнат от Бенито в наказателното поле на противника, но главният рефер не пожела да посочи бялата топка.  В 87-та минута Роналдо направи нов пропуск, след като засече с глава центриране на Бернардески отляво, но прати топката в гредата. 

Натискът на Юве в последните минути не стихваше, а Бонучи отново засече центриране от ъглов удар с глава, но Вьолфли отново спаси. В добавеното време на срещата Пауло Дибала отбеляза феноменален гол. Аржентинецът стреля от воле от 25 метра и опъна мрежата зад Вьолфли. Попадението обаче бе отменено заради Кристиано Роналдо, който бе в засада и пречеше на стража на домакините. Освен това португалецът посегна към топката. Тобиас Щилер беше категоричен, че гол няма! Това бе втората загуба на Юве от началото на сезона. 

Йънг Бойс - Ювентус 2:1 

1:0 Гийом Оро 30'

2:0 Гийом Оро 68’-д 

2:1 Пауло Дибала 80’

Йънг Бойс: Вьолфли, Мбабу, Камара, Бенито, Гарсия, Соу (90 - Вютрихт), Лаупер, Аебишер, Фаснахт (80 - Бертоне), Нгамалеу (84 - Шик), Оро

Ювентус: Шчесни, Де Шилио (72 - Дибала), Ругани, Бонучи, Куадрадо (23 - Алекс Сандро), Пянич (65 - Джан), Бентанкур, Коста, Бернардески, Роналдо, Манджукич