Италианският хегемон Ювентус изпусна уникален шанс да завърши календарната 2018 година без загуба като гост. Това стана факт, след като снощи "бианконерите" отстъпиха с 1:2 при визитата си на швейцарския Йънг Бойс в Шампионска лига.

Така успешната серия на торинци от 26 мача без поражение далеч от дома (23 победи, 3 равенства) приключи. Сред гостуванията се отличават тези на Реал Мадрид (3:1), Манчестър Юнайтед (1:0), Милан (2:0), Интер (3:2), Тотнъм (2:1) и др. Преди това Сампдория беше последният отбор, побеждавал Юве у дома - 3:2 през ноември 2017 г.

Серията можеше да продължи, ако голът на Пауло Дибала в 94-ата минута не беше правилно отменен за засада на Кристиано Роналдо. "Важното е, че спечелихме групата. Загубата ще ни е за урок", прие философски резултата перлата на "старата госпожа".

Именно Дибала е най-добре представящия се футболист на Юве в Шампионска лига през сезона. Той влезе като резерва срещу Йънг Бойс и малко след това намали изоставането на италианския първенец на 1:2. Пет от последните седем гола за "черно-белите" в турнира са дело именно на аржентинския стрелец.

"Още не съм гледал отмененото попадение, но това няма голямо значение. Жребият? Искаме да спечелим Шампионска лига, така че няма значение с кого ще играем", добави Дибала.

Юве ще научи съперника си на 1/8-финалите в понеделник. Той ще бъде някого измежду Атлетико Мадрид, Тотнъм, Ливърпул, Шалке, Аякс и Олимпик Лион.