Ювентус продължава победния си ход в Серия А, след като надигра трудно с 1:0 градския си съперник Торино. Дни след изненадващата загуба от Йънг Бойс в Шампионската лига момчетата на Масимилиано Алегри не дадоха повече поводи за критика, а единственият гол на “Олимпико” отбеляза Кристиано Роналдо от дузпа в 70-та минута. Това бе 11-ти гол на португалеца в Серия А от началото на сезона, с което дели първото място при реализаторите с Кшищоф Пьонтек от Дженоа. 

Ювентус пък не дели нищо с никого в Серия А. Тимът е категорично на първото място в класирането с 46 точки, а вторият Наполи е далеч назад с 35, но и ма по-малко. Торино пък е на 6-та позиция с 22 точки. Интересното от срещата е, че треньорът на Юве Макс Алегри не направи нито една смяна в мача. 

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, като в началните минути опитваха да опипат слабости в противниковите защити. Роналдо опита да разчупи скуката с мощен шут в 15-та минута, но Салваторе Сиригу отрази с прекрасен рефлекс. При реакцията си Сиригу дори получи контузия и малко след това бе заменен.

Стражът на Ювентус Матия Перин също бе тестван. В 33-та минута Андреа Белоти се измъкна от персоналния си пазач и стреля от малак ъгъл с глава, но Перин отрази. Вратарят на гостите показа хладнокръвие и малко след това, когато не бе затруднен от изстрел на Дзадза. 

В края на първото полувреме и Салвадор Икасо трябваше да показва класа. Джорджо Киелини засече с пета центриране от ъглов удар, но за негово нещастие видя как Икасо отразява удара му. 

Началото на втората част започна със спорно положение, след като в 51-та минута имаха претенции за дузпа. Симоне Дзадза проби в наказателното поле и бе задържан от защитник на Юве, но главният рефер подмина с лекота ситуацията. 

При ответната атака Алекс Сандро центрира от крилото към Матюиди, който от чиста позиция стреля в тялото на Икасо. Домакините пък отвърнаха са опасни удари на Белоти и Ицо. 

Така се стигна до 69-та минута, когато Симоне Дзадза обърка едно подаване към вратаря си, което бе пресечено от Марио Манджукич. Хърватинът чукна топката и бе свален на земята от Икасо - дузпа за Ювентус. Кристиано Роналдо стреля мощно в левия на вратаря ъгъл. Икасо докосна топката, но не успя да й попречи да опъне мрежата му - 1:0 за Юве. 

Две минути по-късно изглеждаше, че “Старата госпожа” е решила всичко. Манджукич успя да отбележи втори гол, който обаче бе отменен заради засада. Хърватинът дебнеше на задна греда след центриране от свободен удар на Пянич и след като тя мина над купа от играчи, я насочи в мрежата. На повторението се видя, че Роналдо посяга към топката, както в мача с Йънг Бойс преди дни и заради него реферът бе категоричен, че гол няма. В края на двубоя Роналдо можеше да вкара и втори гол. Ударът му обаче бе блокиран от защитник на домакините.

Торино - Ювентус 0:1
0:1 Кристиано Роналдо 70'-д 

Торино: Сируги (20 - Икасо), Ицо, Н'Кулу, Джиджи, Айна (85 - Беренгер), Меите, Ринкон, Базели, Ансалди (76 - Париджини), Дзадза, Белоти

Ювентус: Перин, Де Шилио, Бонучи, Киелини, Сандро, Пянич, Джан, Матюиди, Дибала, Роналдо, Манджукич

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/k7bYF9HsvNM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>