Три европейски гранда проявяват сериозен интерес към нападателя на италианския хегемон Ювентус Пауло Дибала.

Според Tuttosport "бианконерите" са получили запитвания за аржентинския техничар от ПСЖ, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Със сигурност "Старата госпожа" няма да се съгласи да продаде перлата си през януари, но лятото може да разгледа оферти.

Цената на Дибала е около 100 млн. евро, което не е проблем за французите и англичаните. От "Алианц Арена" също имат финансовата мощ да извадят въпросната сума, въпреки че никога в историята на клуба не е купуван толкова скъп футболист.

Дибала играе за Юве от 2015 г., когато беше привлечен от Палермо за 40 млн. евро. С торинци той спечели три поредни златни дубала на Ботуша и една Суперкупа на Италия. 25-годишният нападател е отбелязал 54 гола в 115 шампионатни мача за отбора.

През този сезон той има 2 попадения в 17 срещи в Серия "А". Причината за по-ниската му резултатност е новата позиция, на която го използва Макс Алегри след привличането на Кристиано Роналдо. Дибала играе между линиите на съперника и основната му задача е да създава шансове за португалеца и Марио Манджукич.