Италианският шампион Ювентус постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Киево на "Ювентус Стейдиъм" в среща от 20-ия кръг на Серия "А". 

Първото попадение за "бианконерите" бе дело на Дъглас Коста, който се разписа в 13-ата минута на мача. В самия край на полувремето Емре Джан удвои аванса на домакините. Ругани бе точен в 84-ата минута за крайния резултат.

Кристиано Роналдо пък пропусна дузпа в 52-ата минута след спасяване на Сорентино. 

След този мач отборът от Торино има на сметката си 56 точки в класирането и е лидер в него, докато "летящите магаренца" са на незавидната последна 20-а позиция със скромните 8 точки.


Срещата започна доста по-добре за домакините, които оказаха натиск над своя противник още от първата минута.

В 7-ата минута Роналдо бе на косъм да засече една центрирана топка на Бернардски, но в крайна сметка се засуети и се размина с кълбото. 

Все пак обаче ранният натиск на торинци даде резултат и в 13-ата минута Дъглас Коста се разписа и даде аванс на тима.

Той отправи мощен удар от границата на наказателното поле и матира Сорентино, за да даде преднина на Ювентус.

Десетина минути след това пред Ругани имаше отличен шанс да удвои, но ударът му с глава не попадна в очертанията на вратата, а в 33-ата минута удар на Роналдо бе с вещина отразен от противниковия страж.

Малко след това Сорентино се намеси прекрасно с крак и след удар на Бернардески, а до почивката домакините стигнаха до още един гол и така убиха каквато и да е интрига в срещата.

В последната минута от полувремето Джан удвои, след като бе намерен от Дибала на точката на дузпата. 

Второто полувреме започна със страхотен шанс за торинци и секунди след подновяването на играта Сорентино се намеси великолепно след удар на Дъглас Коста

В 52-ата минута Юве получи правото да изпълни дузпа, но Роналдо пропусна от "бялата точка" и резултатът се запази. 

Последваха силни минути за домакините и в 66-ата минута Меджорини с глава можеше да вкара, но Перин се намеси, а малко след това стражът на Юве показа страхотна реакция след удар на Росентини от около 20 метра.

Все пак торинци стигнаха до трети гол в 84-ата минута, който бе дело на Ругани с глава и стигнаха до крайния успех. 

ЮВЕНТУС - КИЕВО 3:0
1:0 Дъглас Коста 13
2:0 Емре Джан 45
3:0 Даниеле Ругани 84

Ювентус: Перин, Ругани, Киелини, Де Шильо, Алекс Сандро (89 - Кийнс), Джан, Матюиди, Бернардески (86 - Спинацола), Дъглас Коста (76 - Бентанкур), Дибала, Роналдо

Киево: Сорентино, Бани, Розетини, Томович, Депаоли, Хатемай (61 - Вигнато), Радованович, Кийне, Джакерини, Пелисиер (65 - Степински), Меджорини