Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, може да бъде наказан за първия 1/4-финален мач от Шампионска лига срещу Аякс.

Причината е жестът на петкратния носител на Златната топка, след като изхвърли Атлетико Мадрид от турнира със знаменит хеттрик. УЕФА започна разследване срещу португалския национал и решението ще стане ясно на 21 март.

Вероятността Кристиано да понесе санкция се увеличава, тъй като поведението му беше насочено към клетите фенове на "дюшекчиите", които видяха на живо как отборът им губи преднината си от 2:0 след първата среща в Мадрид.

Евентуално наказание на звездата със сигурност ще бъде прието с широки усмивки в лагера на холандския гранд. В 5 мача срещу Аякс в Шампионска лига, Роналдо има 7 гола и 2 асистенции, показа справка на Gol.bg. През сезон 2012/13 той наниза три гола насред Амстердам и със сигурност ще е най-голямата заплаха за домакините.

За Аякс аут е десният защитник Нусаир Мазруи, който получи жълт картон при победата с 4:1 над Реал в Мадрид и е наказан. За Юве след санкция се завръща Алекс Сандро.

Кристиано Роналдо срещу Аякс:

Сезон 2010/11, групова фаза

Реал Мадрид – Аякс 2:0
Аякс – Реал Мадрид 0:4, 2 гола

Сезон 2011/12, групова фаза

Реал Мадрид – Аякс 3:0, 1 гол, 1 асистенция
Аякс – Реал Мадрид 0:3, не играе

Сезон 2012/13, групова фаза

Аякс – Реал Мадрид 1:4, 3 гола
Реал Мадрид – Аякс 4:1, 1 гол, 1 асистенция