Ще бъде истинска лудост, ако УЕФА накаже Кристиано Роналдо. Това заяви съотборникът на петкратния носител на Златната топка в Ювентус Федерико Бернардески.

Евроцентралата започна разследване срещу португалския национал за "неправомерно поведение". След елиминирането на Атлетико Мадрид от 1/8-финалите на Шампионска лига, нападателят направи жест като на Диего Симеоне от първия мач.

Впоследствие аржентинецът беше глобен с 20 хиляди евро, но беше на резервната скамейка по време на реванша, в който Роналдо наниза хеттрик. Санкцията на Кристиано обаче може да е по-сурова, тъй като поведението му беше насочено към испанските фенове.

"Това е ситуация, която не трябва да се разглежда. Наказание ще бъде истинска лудост. Това беше празнуване, радост. Роналдо винаги е спокоен. Сигурен съм, че всичко ще бъде наред", заяви Берна относно шансовете португалецът да не играе в първия 1/4-финален мач с Аякс на 10 април.

В реванша с Атлетико италианският национал беше сред най-добрите за Юве и се отличи с асистенция и изработи дузпата след страхотен пробив. "Написахме глава от историята на клуба. Бях много доволен, че треньорът ми гласува доверие да съм титуляр. Опитах се да дам максимума", добави 25-годишният Бернардески.

Припомняме, че УЕФА ще се произнесе за Роналдо на 21 март.