Голмайстор №1 в историята на Ювентус – Алесандро Дел Пиеро, заяви, че Кристиано Роналдо може да изведе италианския хегемон до бленуван триумф в Шампионска лига.

"Бианконерите" привлякоха петкратния носител на Златната топка през лятото от Реал Мадрид за над 100 млн. евро. Той беше взет точно за първи триумф в Европа от 1996 г. На 1/8-финалите звездата оправда високите очаквания, след като заби исторически хеттрик във вратата на Атлетико Мадрид, с което класира торинци за следващата фаза.

Там съперник е Аякс, като първият мач ще се играе на 10 април в Амстердам, реваншът на Ботуша е 6 дни по-късно. Победителят от двойката ще срещне Тотнъм или Манчестър Сити в спор за място на финала.

Вижте пълния жребий в Шампионска лига.

"Отстраняването на Атлетико беше голямо постижение, но тези, които познават клуба, не бяха изненадани", заяви Дел Пиеро в интервю за Marca. "Познавам Ювентус, манталитета, играчите и всичко е възможно. Не беше лесно след 0:2 в Мадрид и отборът имаше нужда от перфектен мач. Направи го и Атлетико просто изчезна", добави легендата относно реванша с "дюшекчиите".

"Юве написа нова страница в историята си на Шампионска лига. Кристиано Роналдо беше взет точно за това. Но, ако турнирът не се спечели сега, сезонът в никакъв случай няма да е неуспешен. Това е много силна дума. Проектът е пробив в Европа и неслучайно договорът на Кристиано е за няколко години (б.р. - 4.), така че има време. Но е ясно, че е по-добре купата да дойде по-скоро, отколкото по-късно", каза още световният първенец от 2006 г.

Относно Аякс, Де Пиеро заяви, че холандците са се представили фантастично срещу Реал Мадрид на 1/8-финалите. Четирикратният шампион на Стария континент детронира "кралете" след паметна победа с 4:1 на "Сантяго Бернабеу".

"Съперникът е труден, но Юве е един от кандидатите за Шампионска лига още от самото начало. Беше изграден силен отбор и към него се добави Кристиано Роналдо. Той е шампион, който е печелил всичко и знае как да играе в тези мачове. Юве го взе за Европа и за момента планът работи добре. Признавам, че се изненадах от трансфера му, но в крайна сметка нямаше нищо сензационно. Кристиано искаше да играе в клуб, който е оценяван по цял свят и преминаването в Торино беше страхотна идея", завърши Дел Пиеро.