Треньорът на Аякс Ерик тен Хаг призна, че равенството 1:1 срещу Ювентус в първия 1/4-финал от Шампионската лига не е мечтания резултат за неговия тим, но побърза да уточни, че все пак е един вид положителен резултат и шансовете на тима за класиране напред остават. Проблемът обаче е, че предстои изключително тежко гостуване в Торино от което отборът трудно може да изскопчи нещо.

Кристиано Роналдо даде аванс на торинци в този мач, а Давид Нерес изравни и до края на мача амстердаци имаха дори шансове да стигнат до пълен обрат, но не се възползваха.

"Разбира се, че 1:1 у дома не е мечтания от нас резултат и не е това на което се надявахме, но все пак е един добър резултат", коментира Тен Хаг по време на пресконференцията след мача.

"Нека да си спомним, че в 1/8-финалите загубихме първия мач у дома срещу Реал (Мадрид) с 1:2, но след това всички видяхте какво стана в реванша. Мисля си, че всичко е възможно в Италия. За моя радост отборът ми показа много добър футбол и в големи периоди от срещата ние бяхме отбора, който доминираше".

"Бяхме спокойни и при повече късмет можехме дори да стигнем до успеха, имахме доста добри шансове да го направим".

"Специално Хаким Зиех бе на добра позиция за стрелба на няколко пъти, така че в такива ситуации просто трябва да "дърпа спусъка". В подобни мачове обаче всяка една грешка се наказва и това се видя".

"Все пак бях доволен от първото полувреме и на почивката казах на момчетата, че ако продължим в същия дух все и Юве ще сгреши, и видяхте, че в крайна сметка това стана и изравнихме, но след това не си използвахме положенията".