Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не пожела да коментира спекулациите относно бъдещето му и заяви, че е свикнал със слуховете, че ще напусне поста си през петте си години в клуба.

51-годишният Алегри каза, че ще се срещне с президента на клуба Андреа Анели, за да обсъди следващите им ходове - точно както го прави в края на всеки сезон.

Ювентус спечели осмата си поредна титла в Италия и пета под негово ръководство преди две седмици, но отпадането на четвъртфиналите в Шампионската лига поради слухове, че Алегри ще бъде освободен.

"Трябва да се срещна с президента, за да планирам бъдещето си по ясен начин", каза Алегри пред журналисти, без да уточни кога ще се проведе срещата.

"Ще му каза за моите идеи за това, което искам да правя в бъдеще. Слухове, че ще си тръгна има всяка година, но аз съм тук вече пет години. Ще обсъдим какво е минало добре и какво не е било толкова добре, къде можем да се подобрим и къде искаме да стигнем", добави Алегри.

"Ако остана за шести сезон това означава, че имам мотивацията. Всяка година Ювентус трябва да бъде силен и да се бори за всички трофеи", добави специалистът.