Аталанта взе безценна точка в борбата за класиране в Шампионската лига през следващия сезон, след като завърши 1:1 като гост на Ювентус. Йосип Иличич бе дал аванс на гостите в 33-та минута, а в 80-та резервата Марио Манджукич изравни. 

Равенството бе достатъчно за тима от Бергамо, за да измести Интер от третото място в класирането, след като “нерадзурите” загубиха тежко с 1:4 гостуването си на Наполи. Двата отбора имат по 66 точки, пред 5-тия Милан с 65 и шестият Рома с 63. Юве отдавна си гарантира титлата на Италия. 

Двубоят ще бъде запомнен с раздялата на Андреа Бардзали и треньора Макс Алегри с феновете на Юве. Защитикът бе заменен в 60-та минута и напусна просълзен терена. За бенефиса му с фланелката на гранда от Торино на стадиона бяха бивши негови съотборници като Джиджи Буфон и Фернандо Йоренто. Срещата изгледа и новото попълнение на тима Аарън Рамзи. 

Домакините започнаха силно срещата и можеха да поведат още в първата минута. Кристиано Роналдо обаче направи сериозен пропуск, след като стреля над вратата от чиста позиция след центриране на Хуан Куадрадо от дясното крило. 

Гостите от Бергамо обаче не се стреснаха и в 7-та минута Ремо Фрюлер отправи силен удар, който бе отразен от Шчесни. Последва корнер, след който Ханс Хатебур също бе оставен непокрит на метри от вратата, но Шчесни отново показа класа. 

В 20-та минута гостите имаха претенции за дузпа, след като топката се отклони в ръцете на Бардзали и Алекс Сандро. Джанлука Роки изгледа видеоповторенията, но прецени, че няма основания да посочи бялата точка. Добрата игра на Аталанта продължи и в 33-та минута тя бе възнаградена с гол. След центриране от ъглов удар Йосип Иличич остана сам на задна греда на метри от голлинията и нямаше как да сгреши - 1:0. 

До края на полувремето бергамаските имаха възможност да покачат, след като в 37-та минута голмайсторът на тима Дуван Сапата засече хубаво едно центриране отдясно, но Шчесни отново спаси.

След почивката Ювентус потърси промяна в резултата и в 51-та минута Кристиано Роналдо стреля мощно от воле над гредата. Неточни изстрели отправиха още Жоао Кансело и Пауло Дибала, докато в 70-та минута Иличич стреля опасно от фаул, но Шчесни пак спаси. 

Така се стигна до 80-та минута, когато резервата Марио Манджукич изравни. Куадрадо центрира от дясното крило и намери на далечната греда хърватина. Таранът отклони леко топката почти от аутлинията, тя мина между краката на Голини, удари се в гредата и влезе във вратата - 1:1. 

Три минути по-късно Шчесни отново беше последната преграда за нападателите на Аталанта, след като извади пореден опасен удар на Сапата. На другата врата Голини пък изби мощен удар на Федерико Бернардески от границата на наказателното поле. В добавеното време на Бербардески бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение в краката на Хатебур. 

Ювентус - Аталанта 1:1 

0:1 Йосип Иличич 33’

1:1 Марио Манджукич 80’

Ювентус: Шчесни, Кансело, Бардзали (60 - Манджукич), Бонучи, Алекс Сандро (46 - Бернардески), Матюиди (85 - Кийн), Джан, Пянич, Куадрадо, Дибала, Роналдо 

Аталанта: Голини, Масиело, Джимсити, Хатебур, Госенс (62 - Манчини), Фрюйлер, Де Роон, Кастане, Гомес (74 - Пашалич), Иличич (78 - Бароу), Сапата

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Bof3XoGh-9g" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>