Сампдория победи с 2:0 италианския хегемон Ювентус в мач от последния кръг на Серия "А", игран на стадион "Луиджи Ферарис".

Грегоар Дефрел изведе домакините напред в 84-ата минута, в продължението Джанлука Капрари оформи крайния резултат. По този начин "Старата госпожа" изпрати треньора си Макс Алегри със загуба, а шампионите завършиха сезона в серия от пет срещи без победа.

Вижте класирането в калчото 

Преди това те загубиха и от Рома (0:2) и направиха равенства с Интер, Торино и Аталанта. Всички по 1:1, но още преди тях торинци си бяха гарантирали осмото поредно Скудето.

Днешният сблъсък беше без значение и за домакините, които финишираха кампанията на 9-то място. Последен мач за Самп изигра 35-годишния Фабио Куалярела.  


Атаката на "моряците" поведе неостаряващият Фабио Куалярела, който се бори за голмайсторския приз в калчото. До него действа Грегоар Дефрел, а зад тях беше поставен Гастон Рамирес.

В състава на Юве имаше далеч по-интересни имена от обичайното. Третият вратар на "бианконерите" Карло Пинсолио направи дебют през сезона. За първи път титуляр за "Старата госпожа" стартира Матеус Перейра.

Това беше трети мач за 21-годишния бразилец за торинци, след като влезе като резерва срещу Интер (1:1) и Торино (1:1). Мартин Касерес и Матия Де Шилио бяха крайни бранители, атаката поведоха Пауло Дибала и Мойс Кийн.

Юве започна мача по-добре и още в началото Мойс Кийн беше изведен на чиста позиция, но се намираше в засада. След четвърт час игра шампионите организираха хубава атака в наказателното поле на Самп. Тя завърши с изстрел на Родриго Бентанкур, който беше блокиран.

След последвалия корнер, Пауло Дибала стреля по земя, но Рафаел Кабрал спаси без проблеми. Това беше и първият точен удар в срещата на "Луиджи Ферарис". В 29-ата минута Мартин Касерес изведе Бентанкур.

Защитата на домакините спря да играе, тъй като очакваше засада на угугрвайския халф. Той обаче стреля, Рафаел изби и чак тогава прозвуча сигналът на съдията. Малко по-късно Фабио Куалярела засече със странична ножица, но в аут.

В 38-ата минута Юве можеше да поведе. Кийн увисна при центриране, а Омар Коли не успя да изчисти. Дибала се възползва и точно преди да шутира от вратарското поле, гамбиецът го спря, макар и на границата на позволеното. Първото полувреме завърши с неточен изстрел на Гастон Рамирес.

След почивката шампионите продължиха да доминират и Дибала засече от воле със силния си ляв крак, но покрай целта. Самп отговори с удар от дистанция на Гастон, но неточен. В 59-ата минута Макс Алегри извърши принудителна смяна. Емре Джан получи контузия в глезена и беше заменен от дебютанта Маноло Портанова (19 г.). 

В 67-ата минута Едгар Барето се опита да изненада Карло Пинсолио, но се получи рикошет и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение защитата на гостите изчисти. "Моряците" отправиха първия си точен шут чак в 76-ата минута. След атака с къси подавания, Куалярела стреля, но не затрудни вратаря.

Десет минути преди края Кийн беше изведен и сам срещу Рафаел не сбърка, след като го прониза с нисък удар. При положението останаха съмнения за засада и се наложи допитване до ВАР, след което голът отменен.

В ответната атака Роналдо Виейра отправи задна ножица, но в аут. Така се стигна до 84-ата минута, когато Дефрел откри резултата. Нападателят получи пас в наказателното поле, развинти резервата Леонардо Бонучи и прониза Пинсолио за 1:0! В продължението Джанлука Капрари от фаул оформи крайния резултат.   

Сампдория – Ювентус 2:0

Голмайстори: 1:0 Дефрел (84), 2:0 Капрари (90)

Сампдория: Рафаел, Сала, Барето (70-Виейра), Прает, Рамирес (58-Капрари), Коли, Линети, Бережински, Ферари, Куалярела (78-Габиадини), Дефрел
Треньор: Марко Джампаоло

Ювентус: Пинсолио, Де Шилио, Киелини (65-Бонучи), Ругани, Касерес, Джан (59-Портанова), Бентанкур, Куадрадо, Перейра (75-Кавилия), Кийн, Дибала
Треньор: Макс Алегри

Генуа, ст.: "Луиджи Ферарис"
Съдия: Луиджи Наска
Жълти картони: Ругани, Портанова (Ювентус)