Спортният директор на италианския хегемон Ювентус – Фабио Паратичи, е в Лондон, за да води преговори с Челси за мениджъра Маурицио Сари.

Предполага се, че треньорът е цел №1 пред "бианконерите", но от "Стамфорд Бридж" решиха да не се разделят с него. Причината е, че не виждат достатъчно добра алтернатива за заместник на тактика.

Според The Sun "сините" ще се опитат да убедят Сари да остане, макар че желанието му е да се завърне на Ботуша. В договора на спеца има освобождаваща клауза от 5 млн. евро. Юве вярва, че може да я отмени и в замяна да не получи 9 млн. евро за шестмесечния наем на Гонсало Игуаин.

Паратичи ще се срещне с лично с изпълнителния директор на Челси Марина Грановска, за да осигури освобождаването на Сари. Президентът на Емполи Фабрицио Корси също взе отношение по горещата тема.

Именно той е човекът, който даде първата работа на треньора в Серия "А" и остава близо до него до ден днешен. "Маурицио има проблеми да си тръгне от Челси. Мърмори и е малко песимистичен. Чухме се с него тази сутрин и всичко трябваше да бъде решено в събота, после в сряда. Надявам се всичко да се разреши", заяви Корси.