Италианският шампион Ювентус ще направи последен опит да привлече по сензационен начин централния бранител на Аякс Матайс де Лихт, гръмна вестник "Тутоспорт".

За никого не е тайна, че "бианконерите" са част от клубовете, които имат сериозни шансове за привличането на "лалето", като дори тарторът в съблекалнята на Юве Кристиано Роналдо покани Де Лихт в Торино след финала на лигата на нациите между Португалия и Холандия.

Вероятността обаче Матайс да облече фланелката на Ювентус не е чак толкова голяма, защото Барселона дълго време беше в пол позишън за подписа му. През последните няколко дни дори каталунците загубиха позиции и ПСЖ е считан за почти сигурният нов отбор на защитника.

"Принцовете" предлагат космическа заплата в размер на 15 милиона евро и по всичко личи, че са "обработили" футболиста. Майката и приятелката на Де Лихт пък са били спипани да оглеждат къщи в Париж. Манчестър Юнайтед също се е пробвал в последния момент с оферта към Матайс.

Това обаче няма да откаже Юве от последен напън. За целта силната фигура в клуба Павел Недвед е започнал да преговаря лично с агента на играча Мино Райола. Двамата имат среща в Монако, на която чехът ще се опита да убеди импресариото, че "старата госпожа" е най-добрата опция за бранителя, който е свързван още с Ливърпул и Байерн Мюнхен.