ПСЖ е готов на ответен удар и ще направи всичко възможно да уреди капитана на Аякс Матайс де Лихт, тръбят медиите във Франция.

"Принцовете" бяха хвърлени в шок от новината, че холандецът се е разбрал с ръководството на Ювентус. Трансферът на защитника в Торино обаче е пред провал заради големите му финансови претенции. Твърди се, че той иска повече от предложените 12 милиона евро на сезон.

Новият спортен директор на ПСЖ Леонардо вече е натоварен със задачата да убеди Мино Райола, че Париж е точното място за Де Лихт. За никого не е тайна, че мнението на импресариото е водещо, като самият футболист признал пред приятели, че ще направи това, което го посъветва опитният италианец.

Преди дни се появиха и информациите за заплатата, която ПСЖ предлага на Де Лихт - 15 милиона евро на сезон. За сравнение Барса предлага на играча два пъти по-малко. 

Именно ниската оферта от "Ноу Камп" и страхът от борбата за титулярно място са накарали Матайс да се откаже от "блаугранас". Притесненията му относно ПСЖ пък са свързани с липсата на конкуренция в Лига 1.

В режим на изчакване остават Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Ливърпул. Те следят ситуацията, но се смята, че не са готови на всичко, за да уредят футболиста. "Червените дяволи" се опасяват от теглото на Де Лихт и възможността той да натрупа излишни килограми.

Баварците пък са съобщили на "лалето", че вече имат съвсем различни приоритети на пазара, след като договориха двама световни шампиони за отбраната си - Бенжамен Павар и рекордната клубна покупка Люка Ернандес. Информацията на ESPN обаче дойде преди трансфера на Матс Хумелс в Борусия Дортмунд...

Новият европейски шампион Ливърпул също беше считан за фаворит за подписа на Де Лихт. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп обаче очевидно не е готов да отдели висока трансферна сума за правата на холандеца.