Италианският хегемон Ювентус тотално надцака Барселона на трансферния пазар. На това мнение са медиите на Ботуша, след като "бианконерите" са на крачка от привличането на Матайс де Лихт от Аякс и Адриен Рабио от ПСЖ.

Месеци наред двамата бяха силно свързвани с каталунците, но според световната преса, от "Камп Ноу" тотално са абдикирали от борбата за подписите им по икономически причини.

Вицепрезидентът на Барса Жорди Кардонес се опита да успокои феновете, че това не е вярно. "Не можем да сме разочаровани от нещо, по което не сме работили", заяви той, макар че предложенията за Де Лихт и Рабио бяха реални.

Единственият конкурент на Юве за капитана на Аякс остана ПСЖ, но "Старата госпожа" е само на крачка от затваряне на сделката. Фабио Паратичи и Павел Недвед вече са в Амстердам за заключителни преговори с холандците. Самият защитник вече уточни личните си условия.

Договорът на Рабио също е готов. Той получи предложение от ПСЖ да преподпише, но след кратък размисъл отказал. Новината беше потвърдена официално и от агента му – неговата майка Вероника.