Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон ще премине задължителните медицински прегледи в Ювентус утре. Това съобщават едновременно известните на Ботуша журналисти Джанлука Ди Марцио, Фабрицио Романо и Ромео Агрести.

41-годишният страж се разбра за завръщане в италианския хегемон след един сезон в ПСЖ. Той ще подпише договор до следващото лято, след което ще получи пост в клуба. Предполага се, че в споразумението ще има клауза за минимум 10 мача в Серия "А" и 2 в Шампионска лига. Така Буфон може да подобри рекорда на Паоло Малдини за най-много срещи в калчото – 647. При триумф в турнира на богатите, каквато е целта пред "бианконерите", пък вратарят иска да има заслуга с поне 180 минути на терена.

Буфон беше неразделна част от "Старата госпожа" от 2001 до 2018 г. Той спечели 11 титли (с двете отнети) на Италия с Юве, 4 купи и 5 Суперкупи на страната. Буфон има и три загубени финала с торинци в Шампионска лига – с дузпи от Милан през 2003 г., Барселона (1:3, 2015 г.) и Реал Мадрид (1:4, 2017 г.). Със сигурност той ще има ролята на подгласник на Войсчех Счесни след завръщането си на "Алианц Стейдиъм".