Италианският хегемон Ювентус трябва да счупи рекорд, ако иска да привлече капитана на Аякс Матайс де Лихт, съобщава Tuttosport.

Според изданието, холандският колос е завишил цената на 19-годишния бранител на 87 милиона евро. На "Йохан Кройф Арена" са решили, че стойността на Де Лихт е по-висока от тази на най-скъпия защитник в историята Върджил ван Дайк. През зимата на 2018 г. Ливърпул плати 84,5 млн. евро за един от настоящите си лидери.

Goal.com очаква Де Лихт да премине в Юве това лято, но само при условията на Аякс. Младокът пък трябва да се завърне в Амстердам в понеделник и да започне подготовка под ръководството на треньора Ерик тен Хаг.

По-рано през деня Sky Sport Italia написа, че първата оферта на Юве за Де Лихт е 55 млн. евро, плюс още 10 млн. евро като бонуси. Тя със сигурност няма да удовлетворява холандците.

Самият футболист вече се е разбрал със "Старата госпожа" за личните си условия. Годишната му заплата ще възлиза на 12 млн. евро с премиите. Така Де Лихт може да се превърне във втория най-скъпоплатен играч на Юве след голямата звезда Кристиано Роналдо.