Италианският хегемон Ювентус продължава да работи по звездната си селекция, с която ще се опита да спечели Шампионска лига за първи път от 1996 г.

До момента "бианконерите" взеха Аарън Рамзи от Арсенал и Адриен Рабио от ПСЖ, които пристигнаха като свободни агенти. Лука Пелегрини пък дойде от Рома като част от сделката за Леонардо Спинацола.

Голямата цел обаче е Матайс де Лихт. Според световните медии, капитанът на Аякс се е разбрал за личните си условия, но остава двата клуба да се договорят за цената.

Sky Sport Italia съобщава, че Юве е отправил първата оферта за централния защитник. Тя е на стойност 55 милиона евро, плюс 10 млн. евро бонуси.

Аякс настоява за 75 млн. евро за капитана си и според Джанлука Ди Марцио, предложението на "Старата госпожа" е доста по-ниско, за да намали цената на Де Лихт. Все пак не е изключено торинци да се съобразят с желанието на холандския шампион.

Името на Де Лихт беше свързвано още с Барселона, ПСЖ и редица други европейски грандове, но първенецът на Ботуша е най-близо до подписа му.

В същото време La Gazzetta dello Sport, Corriere di Torino, Sport Mediaset и Rai Sport твърдят, че Юве е започнал офанзива по привличането на Мауро Икарди от Интер.

Най-титулуваният клуб на Ботуша е предложил 60 млн. евро за аржентинския стрелец, който е нежелан от новия треньор на "нерадзурите" Антонио Конте.

Спортният директор на Юве Фабио Паратичи и агентът на Икарди – неговата съпруга Уанда Нара, вече са провели среща в Ибиса, за да обсъдят евентуалната сделка. Треньорът на "черно-белите" Маурицио Сари настоява за привличането на Икарди, чиято цена е паднала двойно за година.

Негов трансфер пък ще означава сигурна раздяла с Гонсало Игуаин и Марио Манджукич.