Италианският хегемон Ювентус официално представи Аарън Рамзи. Уелската звезда премина при "бианконерите" като свободен агент, след като договорът му с Арсенал изтече.

На пресконференцията халфът заяви, че е имал и други предложения, но е нямало как да откаже на "Старата госпожа". "Веднага щом разбрах, че Ювентус ме иска, нямаше съмнение къде ще отида. Такава възможност не се пропуска. Много съм развълнуван да бъде тук, да съм част от този велик клуб. Искам заедно да пишем история. За всеки футболист е мечта да играе за този отбор. Също така е огромно предизвикателство да усетя нова култура, различен начин на живот", заяви Рамзи.

Той разкри, че още не е напълно възстановен от контузията си, но се надява скоро да започне тренировки на пълни обороти. "Възстановяването върви добре. Работя здраво, за да съм готов възможно най-бързо. Следващите няколко дни ще стане ясно кога ще стартирам занимания с отбора", добави Рамзи.

Уелсецът похвали и новия треньор на Юве Маурицио Сари, с когото има малък досег от Висшата лига, където бяха съперници по оста Арсенал – Челси. "В съблекалнята ме приветстваха много добре. Чух се няколко пъти със Сари, който е достъпен и лесен за разговори. Той класира Челси на два финала и спечели този в Лига Европа. Завърши сезона в Англия в Топ 4, което не е никак лесна задача. Тези резултати говорят за качествата му", добави Рамзи.

Накрая той беше помолен да коментира и сънародника си Джон Чарлз, който е сред най-големите икони на Юве. "Това е абсолютна легенда. Надявам се да подражавам на него", завърши Рамзи, който ще играе с №8.