Новият треньор на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, разкри как възнамерява да използва голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо.

Очаква се в началото на сезона спецът да залага в предни позиции на петкратния носител на Златната топка, Пауло Дибала и Дъглас Коста, което означава, че "бианконерите" няма да имат изявен централен нападател.

"Кристиано Роналдо спечели всичките си индивидуални и колективни награди, когато играеше вляво на атаката. Първото ми намерение е да започне на тази позиция. Но, като се има предвид качествата му, няма да е проблем да го преместя и с 10 м", заяви Сари преди неофициалния си дебют начело на торинци, който е утре срещу Тотнъм.

С това изказване той загатна, че триото в атака непрекъснато ще сменя местата си по време на мачове. Той използва подобен прийом в Челси, където даде пълна свобода на Еден Азар и миналата година беше най-добрата за белгиеца на "Стамфорд Бридж".

Припомняме, че през миналия сезон Роналдо спечели титлата и Суперкупата на Италия. С Португалия триумфира в Лигата на нациите, а за последните единадесет години спечели пет Златни топки.