Спортният директор на италианския хегемон Ювентус – Фабио Паратичи, коментира сагите с Пауло Дибала и Мауро Икарди, който е нежелан в Интер.

Нападателят на "бианконерите" вчера вкара два гола при победата с 3:1  над резервния отбор в традиционния във Вилар Пероса мач, който се играе преди началото на всеки сезон.

"Дибала е страхотен футболист и е собственост на Ювентус. Всъщност, той е нашият №10. Има интерес към него, както и към други наши играчи. Но за да има трансфер, трябва и трите страни да са съгласни. Имаме страхотни състезатели, които трябва да бъдат уважавани за постигнатото с отбора", заяви Паратичи.

Дибала отказа да премине в Манчестър Юнайтед, а след това и в Тотнъм. Сега името му е свързвано с ПСЖ, където може да смени Неймар, който е пред завръщане в Барселона. При подобен развой, "бианконерите" ще се опитат да вземат Икарди.

"Той е играч на Интер. Нека говорим за нашите нападатели. Имаме Гонсало Игуаин и Марио Манджукич, които са печелили много трофеи. Имаме още Дибала, Кристиано Роналдо. Щастливи сме с наличното, защото говорим за професионалисти", отклони въпроса за Икарди Паратичи.

Юве открива новия сезон в Серия "А" на 24 август с гостуване на Парма. Мачът на "Енио Тардини" ще се състои от 19.00 часа българско време.