Маурицио Сари започна начело на Ювентус с реми 0:0 при визитата на Фиорентина, на "Артемио Франки" във Флоренция. Срещата бе от 3-ия кръг на Серия "А", а това бе първи мач на новия треньор на торинци в който той води тима от пейката. 

Причината за това е, че той лекуваше пневмония и в първите два кръга отборът бе воден от неговия помощник. 

След този мач "бианконерите" са лидери в класирането с актив от 7 точки, докато "виолетовите" спечелиха първата си точка през сезона и са на незавидното 16-о място с един единствен пункт. 

Срещата ще се запомни с трите принудителни смени в състава на торинци, след като Дъглас Коста, Миралем Пянич и Данило се контузиха по време на двубоя.


Мачът започна кошмарно за торинци и още в 6-ата минута Сари бе принуден да направи първата си смяна, след като Дъглас Коста почувства болко и не успя да продължи, а Бернардески влезе веднага на неговото място. Той е бивш футболист на домакините и местните фенове го посрещнаха "на нож".

Четвърт час след началото на мача Шчесни за малко да доведе до попадение във вратата си, след като при опита си да изчисти една топка нацели Киеза, но все пак радостното за гостите бе, че кълбото като по чудо не влезе в тяхната врата.

Все пак обаче малко след това той се намеси много добре и попречи на Рибери да отправи удар.

Домакините продължиха да натискат шампиона и в 20-ата минута Рибери отправи хубав удар по земя, но стражът на торинци бе на мястото си и реагира брилянтно.

Все пак обаче малко след това торинци стигнаха до първия си шанс и Матюиди отправи тежък удар и принуди стража на домакините да реагира.

В 35-ата минута Шчесни спаси удар на Киеза от дистанция, а шест минути след това "виолетовите" създадоха нов шанс за гол. Далберт от близка дистанция с глава обаче не успя да отправи добър удар. 

В края на полувремето Пянич се контузи и се наложи Сари да извърши втора принудителна промяна. На неговото място в игра влезе Бентанкур. 

Второто полувреме отново започна както първото, а именно с по-добра игра от страна на Фиорентина. 

Късметът с контузиите в състава на торинци обаче го нямаше никакъв и в 62-ата минута Сари извърши трета принудителна смяна. Данило се контузи и бе заменен от Куадрадо. 

В 65-ата минута Роналдо отправи доста разочароващ удар, което само по себе си показа голямата немощ на торинци. 

Точно минута след това Киеза можеше да вкара за домакините, но ударът му премина над напречната греда. 

В 75-ата минута Роналдо все пак можеше да открие, след като бе намерен в наказателното поле, но в последния момент бранител на противника му попречи да стреля. 

До самия край така и нямаше попадения.

ФИОРЕНТИНА - ЮВЕНТУС 0:0

Фиорентина: Драговски, Миленкович, Касерес, Пецела (83 - Чечерини), Далберт, Бадел, Кастровили, Пулгар, Лирола, Киеза, Рибери (69 - Боатенг)

Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Данило (62 - Куадрадо), Матюиди, Пянич (45 - Бентанкур), Кедира, Роналдо, Дъглас Коста (8 - Бернардеси), Игуаин